ANTIK COLOR GLETT - FELÜLETKÉPZŐ GLETTANYAG

ANTIK COLOR GLETT, DEKORATÍV FELÜLETKÉPZŐ GLETTANYAG

TERMÉKNÉV: ANTIK COLOR GLETT, DEKORATÍV FELÜLETKÉPZŐ GLETTANYAG ( a termék új csomagolása folyamatban ) 
 
LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Felhasználásra kész, mintázható, gyárilag előkevert, fehér cementet és tulajdonságjavító adalékanyagokat tartalmazó dekoratív glettanyag. Könnyen feldolgozható, mintázható, fagyálló, páraáteresztő.
ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Alkalmas beltérben és kültérben, új és régi falfelületek díszítésére.
ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen homogén, sérülésmentes, simítással vagy gletteléssel ellátott. Eltérő struktúrájú és nedvszívás különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal, ragasztótapasszal vagy glettel történő átvonását, valamint alapozását. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, vagy meszes alapú, a glett nem alkalmazható. Amennyiben a felületen nikotin vagy korom réteg található, a glett felhordását megelőzően gondoskodjunk a szennyezett részek speciális anyaggal történő átvonásáról.
ALAPOZÁS:
Kizárólag GROUND FIX univerzális mélyalapozó használható a megfelelő tapadás elősegítésére. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására! Párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. Az alapozót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! A GROUND FIX - UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján. 
FELDOLGOZÁS MÓDJA:
Az ANTIK COLOR szárazhabarcsot vízzel (6–7 l /zsák) felkeverjük, majd rozsdamentes simítóval felhordjuk a felületre a kívánt struktúra vastagságának megfelelően. A felhordás után közvetlenül rozsdamentes spakli, műanyag simító, polisztirol alapú simító, illetve egyéb mintázó szerszámok segítségével kialakítjuk ízlésünk szerint a megfelelő felületképzést. A felhordott glettanyag teljes száradását követően kerülhet sor a glettanyag ANTIK COLOR FALLAZÚR - KÜLTÉRI, BELTÉRI BEVONÓANYAG-gal történő átvonására. 
FONTOS TUDNIVALÓK:
+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a glett nem használható. A glett száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és mennyezetfűtés esetén a fűtésrendszert a glett teljes szilárdulásáig tilos üzemeltetni. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad.  A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!
MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 998–1.
MŰSZAKI ALAPADATOK:
Anyagigény: 3–5 kg/m2 a felülettől és a kívánt struktúra kialakítástól függően. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg glettanyaghoz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes spakli, műanyag simító, polisztirol alapú simító és egyéb mintázó szerszámok.
Bedolgozási idő: max.3 óra.
Száradási idő: ~12 óra.
Átvonhatóság: ~24 óra múlva.
Tapadószilárdság: ≥0,7 N/mm2.
Hőmérséklet: +5°C –+25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt. 
Tűzvédelmi besorolás: A1.
KISZERELÉS:
25 kg, papírzsákban.
TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
zárt, fagymentes, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól  1 évig (+5°C – +25°C között).