CARTON FIX, gipszkarton ragasztó
Fehér, betéri, nagyszilárdságú gipszkarton ragasztó. Stabil rögzítést biztosít a gipszkarton táblák beépítéséhez.
Csomagolási egység:

Leírás/anyagösszetétel

Gyárilag előkevert fehér beltéri nagy szilárdságú gipszkarton ragasztó. Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében stabil rögzítést biztosít a gipszkarton táblák beépítéséhe

Alkalmazási terület

Gipszkarton lapok simított alapvakolatokra, téglára, pórusbetonra, beton falakra történő rögzítéséhez. Belső térben, alacsony páratartalmú helyiségekben. 

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a ragasztó nem alkalmazható. 

Alapozás

A felületet szükséges a termék felhordása előtt GROUND FIX univerzális mélyalapozóval kezelni a megfelelő tapadás elősegítésére. A GROUND FIX - UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján.

Feldolgozás módja

A CARTON FIX gipszkarton ragasztót öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. A ragasztót a gipszkarton lemezre pogácsázva a gipszkarton lemezgyártó irányelvei alapján hordjuk fel és helyezzük el a fogadófelületre. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

Fontos tudnivalók

+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztó nem használható. A ragasztó száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések/Termékszabvány

ÉMI TÜV SÜD Kft. által kiadott 2008/2–00127 sz. V J. MSZ EN 13279-1.

Műszaki alapadatok
Anyagigény: 4–5 kg/m2.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés:
~8 l csapvíz 1 zsák/20 kg CARTON FIX ragasztóhoz. 
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, szokásos festőszerszámok. 
Bedolgozási idő: ~1 órán belül ajánlott felhasználni. 
Teljes kötési idő: ~24 óra. 
Tapadó szilárdság: ≥0,5 N/mm2.  
Hőmérséklet: +5°C – + 25 °C között. 
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek. 
Kültéri/beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra  
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes

Csomagolás/Tárolás

KISZERELÉS: 20 kg, papírzsákban. 

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes, száraz helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).  

Teljesítmény nyilatkozatok

Biztonságtechnikai adatlapok

Alapozója
GROUND FIX univerzális mélyalapozó
KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2021. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft