FUGEN FLEX CG2, flexibilis, vízlepergető fugázóanyag
Nagy kopásállóságú, poralakú, víz és fagyálló, nagy szilárdságú, színtartó fugázó habarcs
Csomagolási egység:

Leírás/anyagösszetétel

Flexibilis, vízlepergető, különösen képlékeny, nagy kopásállóságú, nagy szilárdságú, színtartó, jól tűri a nagy hőingadozást, gombásodásgátló hatással. A fugázó anyag alacsony vízfelvételű, padlófűtés és falfűtés rendszerekre is ajánlott, könnyen tisztítható. 16 színben a FUGEN katalógus alapján. 

Alkalmazási terület

Alkalmas padlófűtésekre helyezett hidegburkolatok és nagy igénybevételnek kitett felületek fugázásához bel- és kültérben. Csempe-, gránit-, márvány-, műkő-, gres-, kerámialapok fugahézagainak kitöltésére 2–7 mm-ig. Saválló fugázásra és dilatációs hézagok kitöltésére illetve nagy vízterhelésnek kitett helyeken (ipari környezetben, autómosókban, stb.) nem alkalmazható. 

Alapfelület jellemzői

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás ideje alatt.

Feldolgozás módja

A fugázó anyagot a szükséges mennyiségű vízzel keverőszárral folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített anyagot gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. A fugázó anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)!

Fontos tudnivalók

A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni. A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5°C –+25 °C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések/Termékszabvány

MSZ EN 13888 szerint CG2.

Műszaki alapadatok
Anyagigény: 0,3–0,8 kg/m2 a tervezett fugaszélességtől és lapmérettől függően. 
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alaptól függően. 
Bekeverés: 

6 l–8 l csapvíz szükséges 1 zsák/20 kg fugázó anyaghoz.
1,2-1,6 l csapvíz 1 vödör/4 kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító, fugamosó szivacs
Bedolgozási idő: max. 2 óra. 
Száradási idő: ~24 óra. 
Járható: ~24 óra. 
Terhelhetőség: ~24 óra.  
Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2
Kötés utáni hőállóság: –30°C  – +70°C között
Hőmérséklet: +5°C  – +25 °C között. 
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek. 
Fugaszélesség: 2–7 mm. 
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm.
Színválaszték: 16 színben a FUGEN katalógusból.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra. 
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes

Csomagolás/Tárolás

KISZERELÉS: 4 kg légmentesen záródó műanyag vödörben, 20 kg, papírzsákban.

A 20 kg-os kiszerelés minimum rendelési mennyisége 200 kg/szín.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG: Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig a 4 kg-os vödrös kiszerelés, 1 évig a 20 kg-os zsákos kiszerelés. (+5°C – +25°C között).

Biztonságtechnikai adatlapok

Teljesítmény nyilatkozatok

Kivitelezési irányelvek

KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2013. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft