NEXT CARBON-KLEBER, polisztirol rendszerragasztó
Grafitos homlokzati hőszigetelő lemezek ragasztására, üvegszövetháló beágyazására alkalmas rendszerragasztó
Csomagolási egység:

Leírás/anyagösszetétel

Gyárilag előkevert, por alakú, szálerősített, cement-és műgyantakötésű, szürke színű ragasztótapasz, amely könnyen feldolgozható, gazdaságos, jól kenhető, erős, szilárd tapadást biztosít a polisztirol lemez és a falszerkezet között.

Alkalmazási terület

A NEXT CARBON-KLEBER rendszerragasztó alkalmas régi és új épületek extrudált (XPS) lábazati és expandált (EPS) homlokzati, kiemelten a grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására kül-és beltérben.

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület és a polisztirol lemez is legyen szilárd, száraz, mozgás-, zsugorodás-, por- és mindenféle leválasztó hatású szertől mentes. Az alapfelület lehet ásványi alapú vakolat, beton, tégla, vagy pórusbeton felület. Nagy nedvszívású alapfelület (kőpor, pórusbeton) esetén szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata.

Feldolgozás módja

Feldolgozás módja: Öntsünk 6-7 l csapvízhez 25 kg NEXT CARBON-KLEBER rendszerragasztót. Keverjük csomómentesre alacsony fordulatszámú fúrógépbe fogott keverőszárral, hagyjuk 3-5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy a bekeverést követően többletvizet ne adjunk hozzá. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.

Táblák ragasztása: A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban, pont-peremragasztással, a felület minimum 40%-os fedettségével ragasszunk. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé haladva, ügyelve arra, hogy a ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges összecsiszolást és dübelezést. Ügyeljünk arra, hogy a falnyílások sarkai nem eshetnek egybe a szigetelőlapok függőleges és vízszintes fugáival. Csak a lapok 15 cm-nél szélesebb darabjai használhatóak és csak mezőközépen!

Fontos tudnivalók

A rendszerragasztó használatát illetően minden egyéb kérdésben a MÉSZ (MAGYAR ÉPÍTŐKÉMIA és VAKOLATSZÖVETSÉG) útmutatásai az irányadóak. A NEXT CARBON-KLEBER rendszerragasztó párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet, és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A rendszerragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az ide vonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések/Termékszabvány

ÉMI TÜV SÜD Kft által kiadott R-226915 sz. V.J.

MSZ EN 13494/ETAG004

Műszaki alapadatok
Anyagigény                    

ragasztáshoz: 3-4 kg/m2

hálóágyazáshoz: 3-4 kg/m2

Bekeverés:                   6-7 csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz.
Felhordás eszközei:        fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni
Kültéri/beltéri:                kültéri és beltéri felhasználásra
Hőmérséklet:            +5 és +25 °C között
Páratartalom:                 a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek
Bedolgozhatósági idő:   max. 3 óra
Tapadószilárdság:             ≥1,1 N/mm2
Tűzvédelmi besorolás:       nem tűzveszélyes

Csomagolás/Tárolás

KISZERELÉS

25 kg, papírzsákban

 

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG

Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan        

csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 és +25 °C között).

Alapozója
GROUND FIX univerzális mélyalapozó
KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2021. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft