ROCK FUGEN, terméskő fugázó
Terméskő fugázáshoz külső és belső felületekre
Csomagolási egység:

Leírás/anyagösszetétel

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyanta kötésű fagyálló fugázó anyag. Természetes ásványi töltőanyagot, színező anyagot és tulajdonságjavító adalék-anyagot tartalmaz. A ROCK FUGEN terméskő fugázó anyag FUGEN katalógusból 5 színből választható.

Alkalmazási terület

Terméskő fugázáshoz külső és belső területekre.

Alapfelület jellemzői

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás és a száradási idő alatt.

Feldolgozás módja

A ROCK FUGEN terméskő fugázóanyag felhasználása előtt meg kell győződni arról, hogy a fugázandó felület tökéletesen szilárd-e. Az anyagot a vízzel, fúrógépbe erősített keverőszárral, folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített masszát gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. Az anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal, vagy ruhával le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük.   Az előre bekevert anyagot 3 órán belül fel kell használni!

Fontos tudnivalók

A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5°C–+25°C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések/Termékszabvány

MSZ EN 13888.

Műszaki alapadatok
Anyagigény: 10–15 kg/m2 fugaszélességtől és a burkolókő méretétől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés:
~6 l csapvíz szükséges 1 zsák/25 kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító, szivacs.
Bedolgozási idő: ~3 óra.
Kötési idő: ~6 óra. 
Száradási idő: ~24 óra. 
Járható: ~24 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra. 
Tapadószilárdság: ≥0,6 N/mm2
Kötés utáni hőállóság: –30°C – +70°C között
Hőmérséklet: +5°C–+25°C között. 
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek. 
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm. 
Színválaszték: 5 színben, FUGEN katalógusból.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra. 
Tűzvédelmi besorolás: Nem tűzveszélyes

Csomagolás/Tárolás

KISZERELÉS: 25 kg, papírzsákban.

FIGYELEM: 250 kg-ot meghaladó mennyiség esetén rendelhető, miven nem raktárkészleten tartott termék.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG: Fedett, száraz helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

Biztonságtechnikai adatlapok

Teljesítmény nyilatkozatok

Kivitelezési irányelvek

KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2013. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft