WASSER DUO kétkomponensű kenhető vízszigetelés
Kétkomponensű, vizes bázisú, felhasználásra kész, flexibilis, vízzáró, nagy rugalmasságú, egyszerűen felhordható, repedésáthidaló képességgel bíró kenhető szigetelés
Leírás/anyagösszetétel

Kétkomponensű, szürke színű, vizes bázisú, felhasználásra kész, flexibilis, vízzáró, nagy rugalmasságú, egyszerűen felhordható, repedésáthidaló képességgel bíró kenhető szigetelés.

Alkalmazási terület

Kül – és beltéri felhasználásra, fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék hidegburkolati rétegrendjében. Épületszerkezetek, ásványi alapfelületek, betonfelületek védelmére és víz elleni szigeteléseként. A WASSER DUO alkalmazható negatív -és pozitív víznyomás elleni védelem esetén is. Nedves, nem kellően száraz alapfelületen a WASSER DUO nem használható!

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület teljesen tiszta, szilárd, sérülésmentes, por – és szennyeződés, olaj, zsír, leválasztószer, illetve laza részektől mentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A felület legyen sík, homogén. Kültéri aljzatok esetén a felület lejtése minimum 1% legyen. a falcsatlakozások mentén hajlaterősítés szükséges. A nem megfelelően szilárd részeket a felhordás előtt el kell távolítani!

Erősen szívó alapfelületet a szívóképesség csökkentésére Ground FIX mélyalapozóval alapozni szükséges. A WASSER DUO-t csak a mélyalapozó száradását követően szabad felhordani.

Alapozás

A szigetelendő felületet nedvszívásának csökkentésére szükséges a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata a megfelelő tapadás elősegítésére. A WASSER DUO kenhető vízszigetelő anyagot csak a mélyalapozó teljes száradása után szabad felhordani.

Feldolgozás módja

Habarcs előkészítése:

Alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatosan keverve, öntse a poralakú A komponenst az előzőleg egy tiszta keverőedénybe kitöltött folyékony B komponenshez. Mindkét komponens teljes tartalmát egyszerre használja fel. Keverje a WASSER DUO-t alaposan mindaddig, amíg a habarcs tökéletesen simává, csomómentessé és homogénné válik. Győződjön meg arról, hogy az edény falára illetve aljára tapadt port is megfelelően elkeverte. A habarcsot kézzel ne keverje!

Habarcs felhordása:

A bekevert WASSER DUO-t 60 percen belül fel kell használni. A felület megfelelő előkészítése után először a szükséges rendszerkiegészítőket (pl. hajlaterősítő szalag, dilatációs szalag) helyezze el, és ragassza fel WASSER DUO-val. Az alaposan bekevert WASSER-DUO-t az előkészített alapfelületre két, egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes vastagságban a teljes felületre kell felhordani. A két réteg felhordása között a száradási időt meg kell várni! Ügyeljünk a teljes fedettségre és az egyenletes eloszlásra.

Fontos tudnivalók

A termék felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 és + 25 °C között legyen. Víznyomásnak kitett felületek esetén üvegszövet hálóerősítést szükséges alkalmazni, megfelelő átfedéssel. Az elkészült bevonatot védeni kell a hirtelen száradástól és a csapadéktól. A WASSER-DUO kenhető vízszigetelés párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. A rétegvastagság, hőmérséklet, páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez más anyagot hozzáadni tilos! Padlófűtéssel ellátott felület esetén az anyag bedolgozása és kötésideje alatt a fűtés ne üzemeljen! Termékeinkhez az A és B komponensek felhasználásán kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! Az elkészült felületre hidegburkolat ragasztása kizárólag Superflex vagy Premium csemperagasztóval történhet. A szerszámokat használat után vízzel azonnal mossuk el! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az ide vonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.) hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

Minősítések/Termékszabvány

MSZ EN 14891

Műszaki alapadatok
Anyagigény: 1,7 kg/m2/réteg a felülettől és a szívóképességtől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Hígítás: 
Nem higítható tovább
Rétegvastagság: 2 mm
Keverék színe: szürke
Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, ecset, henger, 
Átvonhatóság:  4-6 óra.
Járható/Burkolható:  ~24 óra.
Hőmérséklet:  +5°C – +25°C között. 
Páratartalom:  a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.  
Tapadószilárdság (28 napos): 1,64 mPa
Kültéri/beltéri: kültéri, beltéri felhasználásra. 
Tűzvédelmi besorolás: F

Csomagolás/Tárolás

32,3 kg-os egységekben:

24 kg A (por) komponens papírzsákban

8,3 kg B (folyadék) komponens légmentesen záró műanyag kannában

Tárolás, eltarthatóság:

A komponens: zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5 és +25 °C között).

B komponens: zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 3 évig (+5 és +25 °C között).

Alapozója
GROUND FIX univerzális mélyalapozó
KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2013. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft