X-KONTAKT tapadóhíd
Ásványi anyaggal dúsított, vizes bázisú diszperziós bevonat, ami rendkívül erős tapadást biztosító hordozórétegként szolgál a felületen. Feldolgozásra kész tapadásfokozó alapozó.
Csomagolási egység:

Leírás/anyagösszetétel

Falak és aljzatok bontás nélküli újraburkolását megelőző előkészítésére, tapadás fokozására, valamint az egyenletes nedvszívó képesség beállítására alkamas tapadóhíd. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható. Beton felületeken felhasználható vakolást megelőző alapozóként.

Alkalmazási terület

A tapadóhíddal ellátott felületre az új burkolat a szokásos ragasztókkal könnyen felvihető, tehát nem szükséges a régi burkolatot elbontani. Falak és aljzatok bontás nélküli újraburkolást megelőző előkészítésre, tapadás fokozására, valamint az egyenletes nedvszívóképesség beállítására. Felhasználható kül- és beltérben aljazat kiegyenlítés előtti, vakolási, alapozási és hideg burkolási munkálatok előtt, vagy OSB lemezre, öntött betonra, estrichre felhordva is alkalmazható a jó alapfelület létrehozásához.  Minden olyan alapfelületnél, amelynél szükséges az erősen tapadó érdesség, nedvszívó és nem nedvszívó felületekre egyaránt. Fémre, fára és műanyagra nem használható!

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por, zsír, olaj és szerves anyag mentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! A felület legyen sík, homogén.

 
Feldolgozás módja

az X-KONTAKT tapadóhidat fúrógépbe fogott keverőszárral lassú fordulaton jól fel kell keverni. A felhordást végezhetjük hengerrel, ecsettel, illetve kefével, alkalmas gépi felhordásra is.  Ügyeljünk a tapadóhíd egyenletes felhordására! A tapadóhíd felhordása előtt a nagy nedvszívású felületekre ajánlott egy réteg GROUND FIX univerzális mélyalapozó felhordása. A tapadóhíd felhordásával várjuk meg a GROUND FIX univerzális mélyalapozó teljes száradását.

Fontos tudnivalók

Az X-KONTAKT tapadóhíd párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható, felhordásához +5°C – +25 °C közötti hőmérséklet az ideális. Felhordása és száradási ideje alatt csapadék nem érheti. Termékeinkhez más anyagot házilag hozzá adni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel!

Minősítések/Termékszabvány

MSZ EN 13813-1:2002

Műszaki alapadatok

Anyagigény:

~0,3 kg/m2, a felülettől függően. 

Hígítás:

nem hígítható!

Felhordás eszközei:

keverés után ecsettel, hengerrel, kefével vagy gépi szórással.

Száradási idő: 

4 - 6 óra az alapfelülettől függően.

Burkolható: 

~6 óra múlva.

Hőmérséklet/ páratartalom:  

+5°C – +25°C között. A megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.   

   

Kültéri/beltéri:

kültéri és beltéri felhasználásra.

Tűzvédelmi besorolás:

F


Csomagolás/Tárolás

Kiszerelés: 1,5 kg, 6 kg, 12kg, légmentesen záródó műanyag vödörben.

Tárolás/eltarthatóság: zárt, száraz, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig (+5°C – +25°C között).

Biztonságtechnikai adatlapok

Kivitelezési irányelvek

Alapozója
GROUND FIX univerzális mélyalapozó
KING STONE CHEMICALS KFT
IPARI PARK DABAS - 2371 Dabas, Kandó Kálmán utca 19.
+36 29 562 520
+36 29 562 521
© 2013. Minden jog fenntartva! | Az oldalt készítette: Audiosoft IT-consulting Kft